февруари 27 2015 0Коментара

Широка гама чугунени котли от Екотерм Проект – създадени, за да ни стоплят!

Новите котли от серии Bisolid New J и Bisolid New K са проектирани като чугунени, секционни котли, с хоризонтално отвеждане на димните газове, подходящи за изгаряне на твърди горива. Предназначени са за отоплителни системи за гореща вода и работят в отворени и затворени системи, с естествена или принудителна циркулация.

Спестяват разходи за гориво, защото го изгарят с много висока ефективност. Тъй като долната решетка на котлите е с водно охлаждане, те могат да поддържат достатъчно високи изходящи температури на водата, докато не се оползотвори всичкото гориво в горивната камера.

Зареждането на котела с гориво, дърва или въглища, става ръчно, през горната предна вратa.  Големият обем на горивната камера дава възможност за използването на дърва за огрев с по-голям размер. Почистването на пепелта също става ръчно, през долната предна вратa на котела. Организацията на горивния процес, поради естеството на зареждане с гориво и регулиране на подаването на въздуха за горене, обезпечават висок коефициент на полезно действие.

Освен високата ефективност, котлите от серии Bisolid New J и Bisolid New K са надеждни, а благодарение на използвания качествен чугун, обработен по високотехнологичен метод на леене, експлоатационният период е много дълъг и устойчивостта към корозия е изключително добра.

При триходовите котли Bisolid New K ефективността от отопление е значително по-висока, а нивото на отделяните в атмосферата вредни емисии – значително по-ниско. Мерките за безопасност са засилени, чрез монтаж на предпазен топлообменник срещу прегряване.

 

 

 

 

 

Убедени в качеството на производството, Екотерм Проект продължава да предлага на българския пазар чугунени водогрейни котли на твърдо гориво VIADRUS, които са с доказано качество и се използват като надежден и икономичен източник на топлина.

Чугуненият водогреен котел VIADRUS U22 Basic е базова версия на VIADRUS U22. Разработен с познатото високо чешко качество, той е предназначен за клиенти, които търсят ниска цена, но не за сметка на качеството. Използваните висококачествени материали гарантират издръжливост на конструкцията и продължителна експлоатация на чугунения топлообменник. Котелното тяло е изолирано с безвредна и негорима минерална вата, която понижава загубите от топлообмен с околната среда. Работи в естествена или принудителна циркулационна система за отопление и е много лесен и удобен за използване. Димната клапа е разположена на задната страна на котела, има ниски изисквания за тягата на комина. Големият отвор за зареждане на гориво дава възможност за изгаряне на по-големи дървесни трупи.

Широката гама от мощности, в съответствие с броя на секциите, го прави перфектния котел за икономично отопление на твърдо гориво за малки и средни жилищни сгради.

Всички чугунени котли от гамата на Екотерм Проект предлагат и допълнителни възможности. Например, при монтаж на смесителна група LADDOMAT може да се постигне допълнителна икономия на гориво до 20%. Също така може да бъде монтирана пелетна горелка от серия Bisolid GP, при това изключително лесно.

 

 

 

 

ecotherm