януари 30 2018 0Коментара

Пневматичен транспорт за пелети GreenEcoTherm – технологично решение и сигурно улеснение

Водейки се от своя стил на работа по отношение на своите потребители Екотерм Проект задължително е залагал на удобството и коректността. В новите и иновативни изделия на фирмата, са прилагани най-добрите технически и дизайнерски решения. Практичността и яснотата са в основата на всеки един проект. Вложените материали и тяхното внедряване в производството винаги са били информирано подбирани и тествани при лабораторни условия, като при това времето винаги е работело в услуга на най-добрите резултати. Високото техническо и квалифицирано ниво при създаването на всяко едно от изделията на Екотерм Проект многократно е отличавано с множество сертификати и награди от България и чужбина. 

Едно от най-добрите и практични решения е и Пневматичния транспорт за пелети предлаган от запазената фирмена марка GreenEco Therm. Гъвкавостта при избора на място и разположение на котелното оборудване са едно от главните предимства при това изделие. Основния силоз(бункер) не е задължително да бъде в близост до котела. Приложените към него гъвкави маркучи позволяват да е в удобно за потребителя място за зареждане с пелети.

Трасето на самите маркучи може да бъде в желаната посока (хоризонтална или вертикална) през отвори в избраното помещение. Изцяло затворена и без прах, системата за транспортиране предотвратява замърсяването на околната среда  и помещенията. Обемът на основния силоз може да бъде в зависимост от съществуващото свободно пространство на помещението. Продължителната автономна работа (седмици, месеци), са в синхрон със системите за автоматично почистване. Самият пневматичен транспорт се управлява от микропроцесорен контролер. Чрез него в желани часове на денонощието и дни от седмицата се включва и изключва транспорта, като целта е да се постигне по-голяма гъвкавост и комфорт при експлоатация на отоплителната система.

 

1. Силоз, изработен от устойчива материя / 2. Всмукваща кутия/ 3. Антистатичен маркуч, транспортиращ  пелети/ 4. Вакуум помпа с управление/ 5. Електрическо табло (а/Контролер с микропроцесорно управление и LCD дисплей, б/Автоматична токова защита, с/Реле за време, д/Седмичен програмируем таймер като опция)/ 6. Преходник/ 7. Котел/ 8. Антистатичен маркуч за връщащия се въздух/ 9. Циклон-прахоуловител/ 10. Кофа за прах

С покупката на изделие от дистрибуторската мрежа на Екотерм Проект, потребителите получават не само високоефективно, екологично чисто и икономично решение за отопление в бита и индустрията, а и цялостно комплектно обслужване – първоначален пуск, настройки, наблюдение и мониторинг, гаранционно и следгаранционно обслужване.

ecotherm