юли 04 2018 0Коментара

Ново от Екотерм Проект. Термопомпи и хибридни системи с качество Emmeti.

В тазгодишната си кампания, изцяло насочена към реалните нужди на българските потребители, Екотерм Проект представя иновативни предложения от гамата на своя дългогодишен италиански партньор Emmeti, а именно екологични решения, внедрени в  серията от марковите инверторни термопомпи и тяхното широко приложение в хибридни системи за отопление и охлаждане – термопомпа в инсталация с газов или пелетен котел. Съвременността и авангардът са основни принципи за италианската фирма EMMETI. Tова означава иновативни технологии, патентовани и сертифицирани, способни да гарантират отличен комфорт на потребителите.

Фирмените лаборатории от последно поколение позволяват да се създадат инверторни термопомпи с много висока ефективност, които напълно отговарят на всички разпоредби и Eвропейските директиви (Erp 2015 -Клас А++). Екотерм Проект и Еmmeti имат сходен подход към околната среда, затова предлаганите решения все повече щадят заобикалящата ни среда, свързани са с енергоспестяването и здравословен начин за отопление и охлаждане. В действителност, предлаганите термопомпи използват екологично чиста енергия и екологични хладилни агенти като R407, R410 и R134a, като решенията на EMMETI допринасят за намаляване на емисиите на CO2 и икономии на енергия.

Термопомпи и хибридни системи с качество Emmeti.
Термопомпи и хибридни системи с качество Emmeti.

Съвременните термопомпи MIRAI SMI, предлагани от Екотерм Проект, представляват термопомпи, проектирани и произведени в Япония, което гарантира качество и най-добрата ефективност и надеждност на климатизацията през летния и зимния сезон. Тези термопомпи съчетават компактността със завършеност, тъй като някои от компонентите на термичната система с относителна настройка вече са вградени. Широкият диапазон на възможните конфигурации прави от тях идеалното решение за директно свързване към различни системи, като: охладителни и отоплителни радиатори, въздушни отоплителни устройства (касети или вентилатори), нискотемпературни радиатори и топлообменници за производство на битова гореща вода. Тази нова система улеснява монтирането и нейното стартиране. Видът на захранването и изключително ниската консумация на енергия също я правят съвместима с нормалните условия за електрозахранване, предвидени в системата за управление, тъй като тя е предназначена за домашни нужди. Контролира се лесно и ефективно чрез  дистанционно управление (опция), което позволява на потребителя да управлява свободно времето и температура, гарантирайки максимален комфорт и минимална консумация на електроенергия.  Към това трябва да се добавят типичните предимства на изпълнението на отоплителна система с термопомпи, възможността за охлаждане и отопление на помещенията с едно устройство, по-голямата надеждност на изделието във времето, опазването на околната среда чрез пълно премахване на преките емисии на CO2, няма разходи за: рутинна поддръжка, реализация на системи за намаляване на изпускането на газове, изпускане на продукти от горенето, което  осигурява подобрена безопасност .

Термопомпи и хибридни системи с качество Emmeti.

Предимства:

  • Икономии

С инверторната термопомпа на прав ток потреблението на електрическа енергия може да се намали с 35%, което води до значителни икономии. Освен това, ако е интегрирана в система Emmeti Sun, икономията е пълна.

  • Интелигентен контрол

Регулиране на мощността според фактическите изисквания на системата с автоматична промяна в температурата на подаваната вода, в зависимост от употребата и температурата на външния въздух.

  • Прост и бърз монтаж

Благодарение на разполагането на водните връзки и интуитивното електрическо свързване на разпределителната кутия, монтажът на термопомпата е лесен и бърз.

  • Висок COP/EER (коефициент на преобразуване/коефициент на енергийна ефективност)

Ефективността на термопомпата MIRAI SMI е сред най-високите в нейната категория и осигурява висока енергийна ефективност както при отопление, така и при охлаждане.

  • Херметичен компресор с двоен въртящ правотоков инвертор

Този тип комбинация от компресор и управляваща електроника е в състояние да се справи дори и с най-малката промяна в желаната температура, което е възможно благодарение на комбинираната модулация на амплитудата и работната честота. Тази технология води до отстраняване на пиковете на консумацията на електрическа енергия по време на пускането и в допълнение до значително намаляване на общото потребление на електроенергия.

  • Безшумна работа

Благодарение на използването на най-новите (безчеткови, правотокови) компоненти, термопомпата  се оценява високо и заради безшумната работа и в резултат на това пълно отсъствие на вибрации и резонанси.

  • Широк диапазон на експлоатация

Термопомпата MIRAI SMI може да работи при външни температури до 43°C (през лятото)

и -20°C (през зимата); при това да загрява водата до 60°C.

  • Опазване на околната среда

MIRAI SMI опазва околната среда и помага да се намалява въздействието на парниковите газове, намалявайки до минимум изпускането на CO2 в атмосферата.

Устройството съдържа екологичен хладилен агент – R410A.

  • Пълен контрол

Вградената система за контрол на топлинната инсталация и термопомпата  се осъществява чрез иновативен контролер “SMART-MT”, разположен в самата термопомпа. SMART-MT е свързан към управляващите входове на термопомпата и към специална платка “TERMINAL BLOCK”, която може да бъде свързана към различните входове и изходи на основните електрически компоненти на отоплителната система.

SMART-MT позволява индивидуализиране на нивото на комфорт в жилището, в зависимост от различните изисквания за използване на енергийни източници от крайните устройства.

В допълнение към обичайните работни режими на термопомпата и командите за състоянието, SMART-MT позволява също така настройването на всички параметри, свързани с алгоритмите за управление на контролната система.

За допълване на функциите на контролера SMART-MT, има и възможност за свързване на дистанционен потребителски терминал CHRONO-TH (допълнителна принадлежност) към “TERMINAL BLOCK”.

Това позволява да се контролира не само температурата и влажността на основното помещение на къщата, но също така позволява да се оптимизират периодите на намаляване на комфорта на околната среда, активирането на основните състояния на термопомпата и режимите на работа и повтаряне на основните изображения на екрана на SMART-MT.

Технически данни за термопомпи MIRAI SMI

ТАБ 01
ТАБ 02
ТАБ 03

Предлаганите термопомпи MIRAI SMI функционират ефективно и надеждно в интегрирани хибридни системи в съчетание с газов кондензен или пелетен отоплителен котел за осигуряване на отопление, охлаждане и подготовка на битова гореща вода.

Принципна схема на хибридна система с термопомпа MIRAI SMI,  газов котел, слънчев колектор  и инерционен резервоар (Emmeti Sра)

Ново-от-Екотерм-Проект.-Термопомпи-и-хибридни-системи-с-качество-Emmeti-02Термопомпи и хибридни системи с качество Emmeti.

Екотерм Проект предлага на потребителите системни решения, посредством завършени иновативни хибридни системи. Хибридната термопомпа може да отговори на изискванията за цялостно отопление и подгряване на вода на всяко домакинство. Котелът може да се използва за достигане на по-високи температури за подготовка на битова гореща вода, докато термопомпата може да осигури нискотемпературно отопление при намалени разходи и значително по-ниско енергопотребление. Благодарение на превключването между двата топлоизточника, интелигентните хибридни системи могат да спомогнат за оптимизиране на експлоатационните разходи, подобряване на енергийната ефективност и намаляване на емисиите на въглероден диоксид.

Академия ЕКОТЕРМ ПРОЕКТ

Чрез своята Академия, Екотерм Проект провежда редовни периодични обучения за дистрибутори и търговци, въвеждайки ги в новостите и техническите решения от заложения обучителен модул и тема. Затова фирмата е предпочитан партньор както в България, така и извън нея. Следващото техническо обучение ще бъде с тема термопомпи и хибридни системи, работещи като ефективна комбинация на термопомпи Emmeti с газов или пелетен котел, като ще се проведе от Екотерм Проект с любезното съдействие и присъствие на специалисти от италианския производител.

ecotherm