януари 25 2019 0Коментара

Термопомпи Mirai SPLIT от EMMETI – максимална ефективност с минимални разходи

Екотерм Проект продължава традицията да предлага на българския потребител иновативни, екологични и сертифицирани продукти, които отговарят изцяло на неговите реални потребности и му гарантират комфортни условия на живот.

Сплит термопомпите „въздух-вода“ са сред най-добрите ефективни и екологични  решения за поддържане на микроклимата на жилища както през летния и зимния сезон, така и през преходните сезони. Могат да се използват самостоятелно или в хибридни системи за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода, предлагани ексклузивно от Екотерм Проект под собственият бранд GreenEcoTherm.

 


Термопомпите MIRAI SPLIT от EMMETI се предлагат с компактни размери, както и пълен набор от функционални възможности, тъй като компонентите на отоплителната и охладителната система, като циркулационната помпа, разширителният съд и средствата за контрол на температурата са интегрирани в машината. Уредът се състои от две устройства – вътрешен хидравличен модул и външен модул с кръг за хладилен агент R410A. Двете устройства са свързани с линии за циркулацията на хладилния агент. Опростената инсталация отговаря на гъвкавостта на машината, която може да работи при външна температура до -20 °C, подходяща е за различни видове системи като лъчисти системи (отопление/охлаждане), термични въздушни отоплителни тела (касети или вентилконвектори) и нискотемпературно радиаторно отопление, благодарение на широкия обхват на настройките на температурата на подаващата вода, който може да достигне до 55 °C. Използвана е “DC Inverter” (постоянотоков инвертор) технология, която позволява непрекъснато вариране на мощността, съобразно изискванията на системата и оптимизирано управление на потреблението на електроенергия, като по този начин се увеличава производителността на съоръжението, за да се гарантира спазването на стриктните предвидени критерии за енергийна ефективност.

 

 

 


Висок COP/EER (коефициент на преобразуване/коефициент на енергийна ефективност). Ефективността на термопомпи MIRAI SPLIT е сред най-високите в своята категория и осигурява висока енергийна ефективност както за отопление, така и за охлаждане.

Иновативната инверторна технология предоставя ниска консумация на електроенергия и висока производителност на отоплителна и охлаждаща мощност, особено в преходните сезони, когато отоплителният товар на сградата е нисък и не е необходима работа с номиналната мощност на термопомпата.

Комбинацията от херметичен компресор с двоен въртящ постоянотоков инвертор и управляващата електроника е в състояние да се справи дори и с най-малката промяна в желаната температура, което е възможно благодарение на комбинираната модулация на амплитудата и работната честота. Тази технология води до отстраняване на пиковете на консумацията на електрическа енергия по време на пускането и в допълнение до значително намаляване на общото потребление на електроенергия.

Шумът и вибрациите са изключително ниски поради оптимално балансирания безчетков ротационен компресор, което се постига благодарение на двойно бутало с противоположен ексцинтрицитет спрямо оста на въртене.

Обшивката на външното тяло е направена от поцинковани ламаринени плоскости съгласно стандарт EN10142 и е боядисана с епоксидни полиестерни прахове, устойчиви както на ултравиолетовите лъчи, така и на външните климатични условия. Тези обработки осигуряват висока устойчивост на корозия и ерозия.

Благодарение на разположението на хидравличните връзки и интуитивното свързване на електрическото табло, монтажът на термопомпата е лесен и бърз. Поддръжката е удобна и опростена поради специфичната конструкцията на съоръжението, която позволява достъп до всички елементи.

Термопомпите MIRAI SPLIT от EMMETI са предназначени за потребители, които търсят висока производителност и ефективност и същевременно ниски разходи за отопление и охлаждане и изключително тиха работа.

Различните предлагани мощности и технически данни  на отделните модели термопомпи може да видите ТУК (https://ecotherm.bg/project/emmeti-mirai-split/)

Предлаганите сплит термопомпи MIRAI SPLIT функционират ефективно и надеждно в интегрирани хибридни системи в съчетание с газов кондензен или пелетен отоплителен котел за осигуряване на отопление, охлаждане и подготовка на битова гореща вода.

Принципна схема на хибридна система с термопомпа MIRAI SPLIT, пелетен котел, слънчев колектор и инерционен резервоар (Emmeti Sра)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мисията на Екотерм Проект е да продължава да предлага на потребителите завършени системни решения, посредством иновативни хибридни системи, предоставящи възможност да се говори за „изкуствен интелект“ при отопление и охлаждане. Хибридната термопомпа ще осигури климатичен комфорт, както и битова гореща вода за всяко домакинство. Отоплителният котел може да се използва за достигане на по-високи температури, докато термопомпата може да осигури нискотемпературно отопление и охлаждане при намалени разходи и значително по-ниско енергопотребление. Благодарение на комуникацията между двата топлоизточника, интелигентните хибридни системи могат да спомогнат за оптимизиране на експлоатационните разходи, подобряване на енергийната ефективност и намаляване на емисиите на въглероден диоксид. Понастоящем, когато все повече осъзнаваме нуждата от чист въздух и опазване на човешкото здраве,  дайте предимство на най-доброто за Вас и околната среда!


Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страниците тук и www.emmeti.bg или на страницата на фирмата във Facebook.

ecotherm