май 21 2019 0Коментара

Академия Екотерм Проект- Вашият гарант за професионално и компетентно обучение

Лидерът в областта на отоплението и климатизацията, фирма Екотерм Проект, продължава да поставя на първо място качеството, иновациите и прецизността на предлаганите продукти, системи и решения. С цел осигуряване на професионален монтаж, пуск, настройка и  професионална поддръжка на продуктите си, през 2009г. фирмата стартира специализирани и професионални обучения на сервизни специалисти и инсталатори, като основа Академия Екотерм Проект.

Академията предлага професионални курсове за обучения на своите клиенти в 6 модула:

М 1. Основно техническо и сервизно обучение на инсталатори и сервизни специалисти.

М 2. Обучение за напреднали. Нови продукти и решения, предлагани от фирмата.

М 3. Продукти, системи и решения за лъчисто подово, стенно и таванно отопление и охлаждане.

М 4. Продукти, системи и решения за газова техника, котли на биомаса със средна и голяма топлинна мощност, термопомпи, нов предлаган асортимент към отоплителни и климатични инсталации и др.

М 5. Хидравлично балансиране на отоплителни системи.

М 6. Търговско – икономическо обучение на мениджърите на фирми.

Ekoterm-Proekt-Akademi

Програмите за обучение са специално предназначени за монтажници на отоплителни системи, сервизни специалисти, инженери, проектанти и управители на фирми. Обучените лица, преминали професионалния курс, полагат изпит, след който получават сертификат и право да монтират и сервизират съоръженията на фирмата.

Екипът, който води обученията, се състои от най-добрите специалисти на компанията. Сред темите на курсовете са отоплителни съоръжения оползотворяващи дървесна биомаса, технически решения при монтажа, пуска, настройката, сервизирането и поддръжката на съоръжения, хидравличното балансиране на отоплителните системи и др. Голям интерес за инсталаторите представлява новият амбициозен проект на Екотерм Проект- интегрирани хибридни системи състоящи се от инверторна термопомпа въздух-вода + отоплителен котел на дървесни пелети или природен газ.

Хибридните системи с термопомпа и котел на пелети са пионер на пазара на топлотехниката и климатичната техника. Екотерм Проект предлага практични и задълбочени обучения на тази нова, икономична, екологична и интересна технология. Стандартната система, в която работят два източника на отопление/охлаждане, на практика представлява хибридна система. В тази система могат да бъдат използвани за отопление пелетни котли и камини, котли на природен газ, слънчеви колектори и др. Тези хибридни системи изискват по-високи инвестиционни разходи, в сравнение с конвенционалните системи, но срокът за възвращаемост на инвестициите е в рамките на 3-5 години или дори по-малко, предвид потенциалните годишни икономии, достигащи 30-50%. Икономиите се постигат благодарение на изкуствен интелект т.е. автоматично електронно управление, което отчита външните температури и автоматично превключва (според климатичните и отоплителни нужди) между термопомпа и котел. Така например, когато външните температури са над 0°C, използването на електроенергия за работа на термопомпа е по-икономически изгодно. При падане на температурите под 0°C, автоматичното превключване на отопление на пелети (или газ) пести голямо количество разходи за електроенергия.

Чрез използването на отоплителен котел в хибридните системи е възможно постигането на високи температури на отоплителната вода, дори когато външните температури на въздуха се понижат до много ниски стойности. А благодарение на термопомпата, шумът при охлаждане на помещенията е сведен до минимум. Всичко това съчетано с бързия монтаж и ниските експлоатационни разходи, както и ниските въглеродни емисии (толкова важни в днешно време и за в бъдеще) правят хибридните системи едно от най-изгодните и практични решения за отопление и охлаждане.

Hybridna-Sysytema-WEB
Конвенционални-хибридни-системи
Биоенергийни-хибридни-системи

Хибридните системи намират приложение както в еднофамилни и многофамилни къщи и апартаменти, така и в хотели, офиси, ресторанти, спа-центрове, складове, магазини, работилници и др. Важно е да се отбележи, че хибридните  системи имат предимството да са изключително гъвкави и позволяват равномерно разпределение на отоплението и охлаждането в случай на лимитирани пространствени площи.

Екотерм Проект ще продължава да предлага на своите клиенти най-иновативните, ефективни и ефикасни решения за отопление и охлаждане. Според фирмата, успехът се крие както в качеството на предлаганите продукти, така и в потенциала и развитието на професионален екип. Компанията вярва, че колкото е важен продуктът за удовлетворяване на нуждите на клиента, толкова е важно и качественото обслужване и сервизиране. Затова от години инвестира в Академия Екотерм Проект и досега е обучила над 2500 монтажници и сервизни специалисти на отоплителни системи, инженери, проектанти и управители на фирми.

Повече информация за иновативните продукти на Екотерм Проект и формуляр за заявка за участие в Академията може да се намери на страницата на фирмата www.ecotherm.bg или при дистрибуторите на компанията в цялата страна.

ecotherm