септември 25 2019 0Коментара

Хибридна система Wolf, конвенционалното предложение на Екотерм Проект.

С ХИБРИДНА СИСТЕМА WOLF УПРАВЛЯВАТЕ ВАШИЯ КОМФОРТ!

Две водещи технологии предлагани от WOLF, комбинирани интелигентно една с друга, осигуряват топлинeн комфорт на потребителите:

– Сплит термопомпа въздух-вода BWL-1S за отопление и охлаждане, която използва ефективно наличната топлина на въздуха в околната среда;

– А когато външните температури станат изключително ниски и не е икономически изгодно термопомпата да работи, се включва газовият кондензен котел CGB-2 BlueStream® с високи резерви на мощност.

Вътрешният модул на термопомпата и газовият котел могат да бъдат монтирани на стената един до друг или отделно един от друг, което позволява висока степен на гъвкавост при монтажа. Този модел хибридна система е идеалното решение както за реновиране на съществуващи сгради, така и при ново строителство на сгради.

Икономичното решение за Вашия дом

Автоматично превключване между работата на термопомпа, газов кондензен котел или хибриден режим. Автоматично използване на най-евтиния източник на енергия във всеки отделен случай.

Управление на системата

Интелигентен, хибриден контрол чрез eBUS комуникация, като се вземат предвид цените на електроенергията и газа. По този начин Вие напълно контролирате Вашия комфорт и пестите енергия.

Посредством използването на интерфейсен модул WOLF Link Home/WLAN, Вие лесно и удобно осъществявате мониторинг и контрол на хибридната система чрез смартфон, лаптоп или компютър.

Гарантиран топлинен комфорт и топла вода за битови нужди

Оптимално оползотворяване на топлината от околната среда, чрез сплит термопомпа въздух – вода, с електронно управление на инвертора.

Висока производителност и температурен комфорт, благодарение на енергийно ефективната технология BlueStream®  за кондензация на природния газ.

Екологична система

Хибридните системи за отопление и производство на топла вода за битови нужди са с висока енергийна ефективност и с ниски нива на отделяните в атмосферата вредни емисии.

Многообразни приложения

Хибридните системи могат да се монтират в еднофамилни и многофамилни къщи, апартаменти, офиси, магазини, ресторанти, спа-центрове, складове, работилници и други обекти. Модерно и практично решение в тези сгради е отоплението на различните помещения да се извършва по различен начин, в зависимост от желанието на потребителите:

  • нискотемпературни радиатори;
  • лъчисто подово, стенно и таванно отопление;
  • система с вентилаторни конвектори.

Надеждност на системата

Всички компоненти на хибридната система са проектирани, тествани и произведени в Германия, според актуалните европейски стандарти и регламенти. Благодарение на ефективните и качествени уреди, функционалното управление и периферните устройства се гарантира надеждна експлоатация на цялата хибридна система.

Лесен и бърз монтаж на източниците на енергия, благодарение на компактните им размери, на допълнителните аксесоари, тръбни връзки и арматура. Гарантиран професионален монтаж, пуск, настройка и гаранционно обслужване.

Tech-danni-Wolf-2019
Energy-label-Wolf

Какви сметки за отопление плащате?

С хибридната система WOLF Вие имате постоянен, температурен комфорт и постигате годишна икономия на разходи за отопление с 40% спрямо нов газов кондензен котел и 48% спрямо газов некондензен котел!

Primer-2019

Направените изчисления са за фамилно жилище с площ 100 m2 и потребна отоплителна мощност 16 kW.

Цените на електроенергията и природния газ са към 1 Септември, 2019г. с вкл. ДДС.

Grafic-House

Екотерм Проект продължава да следи отблизо развитието на иновациите в сектора на отопление, вентилация и климатизация и да създава продукти, отговарящи на най-високите изисквания на европейско ниво. Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на фирмените интернет страници или на страницата на фирмата във Facebook.

ecotherm