октомври 18 2019 0Коментара

Хибридна система LT-SUN, Биоенергийното предложение на Екотерм Проект

ТЕРМОПОМПА И ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ-ПЕРФЕКТНО СЪЧЕТАНИ В ХИБРИДНА СИСТЕМА !

Хибридната система LT-SUN съчетава, по перфектен и интелигентен начин, работата на сплит инверторна термопомпа въздух – вода и пелетен котел за отопление и битова гореща вода. Осигурява оптималното количество топлинна енергия, за да гарантира на потребителите комфорт при отопление и използване на битова гореща вода.

LT-SUN e:

Икономичното решение за дома

Инверторната термопомпа модел SDDC е с усъвършенствана DC технология, която спестява до 40% енергия, в сравнение с работата на обикновена термопомпа. Този модел е създаден за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода. Безопасен е и отговаря на съответните европейски норми, стандарти и изисквания. Системата може да работи със слънчева инсталация и/или пелетен котел, според схемата на отоплителната система.

Пелетните, отоплителни котли модел Pelletherm V.4 LT са оборудвани със стоманен, триходов топлообменник изработен от неръждаема стомана, с дълъг експлоатационен живот и устойчив на корозия. Горивната камера е проектирана така, че да се постигне висока ефективност и ниски нива на емисии, изпускани в атмосферния въздух. Котлите имат широк диапазон на модулация на топлинната мощност.

Екологична система

Хибридните системи, за отопление и производство на топла вода за битови нужди, са с висока енергийна ефективност и с ниски нива на отделяните в атмосферата вредни емисии.

Лесна инсталация

Лесен и бърз монтаж на източниците на енергия, благодарение на компактните им размери, на допълнителните аксесоари, тръбни връзки и арматура. Гарантиран професионален монтаж, пуск, настройка и гаранционно обслужване.

Плюсове на LT-SUN:

  •  При режим на работа на термопомпата системата работи оптимално с променлива скорост на вентилатора, докато функцията компенсация на температурата допринася за по-комфортна вътрешна среда;
  • 5 режима за управление на отопление, охлаждане и битова гореща вода, покриващи нуждите на домакинствата през цялата година. Зададената температура на водата се регулира автоматично според промените на топлинните загуби на къщата;
  • Автоматично регулиране на скоростта на вентилатора в 3 степени, за да се оптимизира ефективността на отопление;
House-Heat pump-Sundez
  • Възможност за настройка на управлението на котела при промяна на вида, качеството на горивото и наклона на горивоподаващия шнек. Независимост от качеството на изгаряните дървесни пелети;
  • Самопочистваща горелка за пелети и голям контейнер за събиране на пепелта осигурява продължителна и безпроблемна работа на котела.

Разходите за отопление?

Пример за изчисляване на разходите за отопление

SHS-LT-SUN-Calculation-parameters

Направените изчисления са за фамилно жилище с площ 100 m2 и потребна отоплителна мощност 16 kW. Цените на електроенергията, дървесните пелети и природния газ са към 1 Септември, 2019г. с вкл. ДДС.

С хибридна система LT-SUN всеки би имал постоянен, температурен комфорт и би спестил разходи за отопление.  С нея се постига годишна икономия на разходи за отопление с 42% спрямо пелетен котел и 38% спрямо газов кондензен котел!

 

Екотерм Проект продължава да следи отблизо развитието на иновациите в сектора на отопление, вентилация и климатизация и да създава продукти, отговарящи на най-високите изисквания на европейско ниво. Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на фирмените интернет страници  тук и www.greenecotherm.bg или на страницата на фирмата във Facebook.

ecotherm