юни 02 2020 0Коментара

Екотерм Проект с нови предложения за газови кондензни комбинирани котли

Екотерм Проект предлага новите газови кондензи котли серия SuperFit, производство на Alarko-Carrier,  с мощност: 24 kW, 28 kW и 35 kW.

Газовите котли Alarko Super Fit осигуряват лесна инсталация със своята лекота и компактни размери. Със своята много малка дълбочина газовите уреди лесно се вписват в кухненски шкафове. Ширината на котлите  само 43,7 см, височината е 64 см, а дълбочината е само 25,6 см.

Най-ниска консумация на гориво с Premix кондензационата технология. В комбинираните котли с пълна кондензация, благодарение на топлообменника с много голяма повърхност за пренос на топлина, водната пара в димните газове кондензира и  се превръща в течна фаза, като същевременно създава температура на подаващата вода от около 50 ° C или по-ниска. Топлинната енергия на водната пара също се задържа, без да се изпусне в атмосферата през  димоотвода и се насочва във водата в топлообменника. С други думи към топлината получена в резултат на горивния процес, която се отделя към отоплителната инсталация, се добавя и топлината отделена при кондензацията на отработените димни газове. Благодарение на високата ефективност, разходът на енергия е по-нисък, което спестява разходи за отопление и намалява емисиите в околната среда. Premix кондензационата технология води до консумирането на значително по-малко газ.

Основни предимства на котлите:

  • Непрекъсната и пълна модулация за отопление и битова гореща вода;
  • Пълна безопасност с функция против замръзване;
  • Интегрирана циркулационна помпа и трипътен вентил;
  • Автоматична функция за обезвъздушаване;
  • Подходящи за подово отопление;
  • Могат да работят с природен газ и пропан-бутан;
  • Наличие на аналогов манометър;
  • Използвани компоненти от реномирани европейски производители;
  • По-висока ефективност и по-малко потребление на газ.
ALARKO-tdd

Вграденият в кондензните газови котли SuperFit  топлообменник е с високи характеристики,  издръжлив и устойчив на удари. Изработеният от неръждаема стомана топлообменик е с гладки овални тръби и има дълъг експлоатационен живот и е устойчив на корозия. Газовите кондензни котли Super Fit  на Alarko-Carrier  имат само  82 W консумация на електроенергия,  много висока ефективност, достигаща 97,9%  и пълно съответствие със стандарт БДС EN 15502.

ALARKO-tcc

Потребителските настройки се извършват лесно, чрез модерен и функционален контролен панел разположен отпред на котела. Управлението позволява регулиране на температурата на отоплителна система от 30°C до 85°C и температурата на битовата гореща вода от 35°C до 60°C. Комбинираните котли Alarko Super Fit са крачка напред използването им с бутони за настройка и бутон за нулиране, както и естетическия им вид.

ALARKO-SFTT

Комбинираните котли на Alarko-Carrier  използват най-новите компоненти на модерната технология. Електронната платка е една от тях. С разширените си  функции контролерът работи в хармония с газовия клапан и вентилатора и постоянно проверява сензорите, като гарантира, че котела работи безопасно и ефективно. Комуникационна мрежа за дистанционно управление (opentherm протокол), връзката с външен сензор за температура, функция за почистване на димоотвода, програмиране на параметри,  кодове и съобщения за неизправности и актуализация на параметрите чрез USB са само няколко превъзходни характеристики на това електронно управление.

С покупката на газови кондензни котли, потребителите получават не само високоефективни, екологично чисти и икономични решения за отопление и битова гореща вода, но и цялостно комплексно обслужване – монтаж, първоначален пуск, настройки, мониторинг, гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, тук или на страниците на фирмата във Facebook и Instagram.

ecotherm