октомври 15 2021 0Коментара

Екотерм Проект с нови, иновативни хибридни системи за България

Екотерм Проект организира технически семинар за хибридни системи, газови кондензационни котли и термопомпи с бранд Bongioanni –  Италия. Събитието се проведе в Академия Екотерм Проект на 12 и 13 Октомври, 2021г. в гр. Хасково.

Г-н Флавио Борна президент, представи фирмите в групата DUEDI S.r.l, техните дейности, продукти и услуги предлагани на пазарите в Италия и по света. Подчертана бе бизнес философията на консорциума относно предлаганите комплексни решения за отопление и охлаждане с акцент на качеството, надеждността и пълната удовлетвореност на клиентите в бита, публичния и индустриален сектор. Хибридните системи Bongioanni се предлагат изцяло разработени от производителя (Made in Italy).

Г-н Лука Мурино – мениджър отдел сервиз, подробно представи широката гама продукти и решения с марка Bongioanni. Интерес сред аудиторията предизвикаха хибридните системи за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода. Комбинацията на висок ефективна термопомпа, газов кондензационен котел, хидравличен модул и интелигентно управление гарантират икономична и ефективна работа на системата.

Сервизните партньори на Екотерм Проект имаха възможността да се запознаят с конструкцията, компонентите, режимите на работа, параметрите на настройка и начините на поддръжка и сервиз на предлаганите хибридни системи. Лекторите наблегнаха на функциите на контролера Smart Gest за управление на хибридните системи, възможността да се избира работа на източник за отопление според цената на електроенергия и природния газ, както и автоматичното превключване между термопомпата и газовия котел за отопление, като се гарантира дебита на топла вода за санитарни нужди. Интелигентното управление SMART GEST е в състояние да изчисли моментния COP на термопомпата, като функция на някои променливи и да го  сравни с еквивалентния коефициент на полезно действие на газовия котел. Управлението позволява едновременна работа както в режим БГВ, така и в режим отопление и охлаждане.

“Сърцето” на хибридните системи са предлаганите разнообразни компактни хидравлични модули. Те включват хидравлични разделители с трипътни превключващи вентили и циркулационни помпи и арматура за правилното регулиране на  дебита и температурата на водата от термопомпата и газовия котел за отделните кръгове за отопление  и охлаждане.

Газовите двуконтурни кондензационни котли Play (24, 28, 32 kW) разполагат с система за непрекъснат и точен анализ на горивния процес BEST – Bongioanni Emission Self Test, посредством която се гарантира най-доброта ефективност заедно с минимални вредни емисии. Това е иновативна система, която благодарение на новият  електронен блок за управление и новия електронен газов клапан, гарантира автоматичен контрол на горенето за постоянно поддържане на максималните стойности на ефективността. В допълнение, благодарение на системата BEST, възможното преминаване на котела от природен газ на LPG се осъществява с проста модификация на параметър на котела без допълнителни комплекти за преустройство. Котли Play SV могат да се използват само за отопление с възможност за свързване към допълнителен бойлер.

Газовите кондензационни котли имат елегантен дизай,  ултра компактни размери, контролен панел с подсветка на дисплея. Уредите са с клас 6 NOx и висока модулация на мощността (1:10). Газовите котли са оборудване с топлообменник от неръждаема стомана,  компактна премикс газова горелка,  9 литров разширителен съд,  автоматичен байпас и  автоматичен превключващ вентил.

Двуконтурните газови котли Play Extra са предназначени за монтаж на открито (степен на защита IPX5D). Предлагат се в мощности от 24, 28 и 32 kW както за отопление така и моментално производство на битова гореща вода. Котли Play Extra SV могат да се използват само за отопление с възможност за свързване към допълнителен бойлер.

Моноблок инверторните термопомпи въздух-вода серия Monoilth се предлагат с топлинна мощност 5, 7, 11, 15, 17, 21 kW. Уредите са окомплектовани с пластинчат топлообменник за топла вода, дистанционно управление от серия WUI, инверторен вентилатор аксиален тип,  оптимизиран за намаляване  на шума. Термопомите имат модулация на двигателя за постоянен ток с цел оптимизиране на работата.

Хибридните системи Bongioanni оптимизират работата на кондензационния котел и термопомпата, като се възползват в пълна степен от техния специфичен потенциал, позволявайки значителни икономии на енергия с бърза възвращаемост на инвестиционните разходи, като същевременно осигуряват максимален комфорт. Хибридните системи са особено подходящи при сгради ново строителство, при санирани жилища и за подмяна на стари котли на твърдо и газообразно гориво при средно и високо-температурни системи.

С изборът на предлагани от нас продукти и системи за отопление и охлаждане нашите клиенти могат да разчитат на много добре обучен и компетентен след продажбен сервиз, който се грижи за техните нужди и им помага при правилното използване и компетентната поддръжка на всяка отделна част на тяхната система от етапа на проектиране, както и по време на целия и живот, за да направят живота им по-лесен.

Подробна информация за предлаганите хибридни системи Bongioanni може да намерите на сайта на фирмата.

Екотерм Проект е изключителен търговски представител на продуктите, системите и решенията с търговска марка Bongioanni на българския пазар.

Компанията продължава да следи отблизо развитието на иновациите в сектора на отопление, вентилация и климатизация и да създава продукти, отговарящи на най-високите изисквания на европейско ниво. Повече информация, за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти, може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страницата ни или на страниците на фирмата във Facebook и Instagram.

1 Bongioanni 12-10-2021
2 Bongioanni 12-10-2021
5 Bongioanni 12-10-2021
3 Bongioanni 12-10-2021
4 Bongioanni 12-10-2021
6 Bongioanni 12-10-2021

ecotherm