май 11 2023 0Коментара

Обучение на газови кондензационни котли Aldens W

На 9 и 10 Май 2023 г. в Академия Екотерм Проект в гр. Хасково се проведе техническо и сервизно обучение за газови кондензационни котли Aldens W, производство на турската компания Alarko-Carrier Ltd. Фокусът на събитието бе придобиване специфични знания и умения от търговския и сервизен  отдел на фирмата по отношение на продажбите, монтажа, пуск и настройка и след продажбения сервиз на водогрейните отоплителни котли.  Обучението бе открито от г-жа Bircan Mete – експорт мениджър на българския партньор. Инж. Hikmet Еrdoğan –  ръководител на отдел сервиз представи професионална информация за устройството и предимствата на водогрейни котли Aldens W (65, 85, 105, 130 , 150kW), изискванията при монтажа, пуск и настройка и сервизиране на продуктите. Котлите имат елегантен и модерен дизайн, топлообменник от неръждаема стомана и съответстват на стандарт БДС EN 15502 за газови котли с номинална топлинна мощност до  1000kW. Потребителите могат да имат възможност за свързване на до  16 котли в каскадна система. Сервизната поддръжка на топлообменника е възможна без източване на котела и инсталацията, дори когато отоплителна система е под налягане. Котлите са съвместими за работа с природен газ и пропан-бутан. Предстоящите нови високо ефективни решения на производителя в областта на отоплението и климатизацията бяха представени от инж. Masis Kalataş – oтдел R&D.  Интерес предизвикаха подово стоящите газови кондензациони котли серия Aldens F с мощност от 175kW до 700kW и циркулационни помпи Optima.

Повече от 5 години Екотерм Проект ЕАД и Alarko-Carrier Ltd. успешно си сътрудничат в сектора на ОВК в България. Освен котлите Aldens W, турската компания произвежда настени газови комбинирани кондензационни котли серия SRS/SSP (20, 24, 28, 36kW) и котли SuperFit (24, 28, 35kW). Проведеното професионално и специализирано обучение кореспондира с предстоящото изпълнение на стратегията на Европейския съюз свързана с планираните инициативи по програмите RePowerEU и Energy Transition, Декарбонизацията на икономиката и националните ни цели по Плана за възстановяване и устойчивост.

Повече информация за газовите кондензационни котли серия Aldens W производство на Alarko-Carrier Ltd. може да намерите на https://ecotherm.bg/project/alarko-aldens-w/.

_DSC2912
_DSC2914
_DSC2920
_DSC2926-

ecotherm