юли 07 2023 0Коментара

Екотерм Проект с нов интуитивен контролер за управление на системи за подово отопление и охлаждане

На 5 Юли в Академия Екотерм Проект се проведе обучение на xFLOOR интуитивен контролер за управление на системи за подово отопление и охлаждане, производство на полската компания PLUM Sp. z o.o.

Г-н Maciej Kukuczka – мениджър експорт запозна търговски отдел на фирмата с възможностите и предимствата на контролер xFLOOR. Инж. Marek Malesiński – ръководител отдел R&D демонстрира техническите възможности и функциите на управлението, както и начините за конфигурация и настройка на отделните параметри и аксесоари в инсталацията.

Контролерът xFLOOR позволява управление на термоелектрически задвижки за осем отделни кръга на системи с лъчисти подови панели за отопление и охлаждане. Информацията за текущата температура в отделните зони се получава от безжични и жични термостати и температурни сензори. Възможността за прецизно регулиране на  температурата в отделните помещения на сградата осигурява значителни икономии на потреблението на енергия. Това решение на PLUM е чудесно и практично решение за нови и стари сгради.

хFLOOR има вградена комуникация с Bluetooth (BT) и дистанционна конфигурация с приложението ecoNEXT. Има възможност за използване на до 4 последователни xFLOOR контролера и  възможност за работа с максимум 32 термоелектрически задвижки. Сензорът за точка на оросяване позволява защита на пода от влага и кондензация при режим охлаждане. Друго предимство е бързото и лесно инсталиране на контролер хFLOOR и по ниските разходи за обслужване чрез дистанционно актуализиране на софтуера.

Съветник за инсталиране (Installation Wizard) позволява конфигуриране на параметрите на контролера при първото му стартиране и след свързване на системата. Параметрите, които трябва да бъдат зададени по време на конфигурацията, се показват под формата на въпроси в мобилното приложение ecoNEXT чрез BT връзка или на екрана на термостат xTherm Touch.

Мобилното приложение за управление и конфигуриране на xFLOOR контролера чрез BT връзка. работи офлайн. Приложението ecoNEXT разширява възможностите на серията термостати xTherm. Термостатите поддържат предварително зададена температура и информират за аларми. ecoNET CLOUD е уеб базирана система за обслужване и управление. Оперира и управлява устройствата на PLUM онлайн.

Екотерм Проект продължава да следи развитието на иновациите в ОВК сектора и да предлага продукти, отговарящи на най-високите изисквания на европейските стандарти. Повече информация, за компанията и гамата предлагани продукти, може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страницата ни или на страниците на фирмата във Facebook и Instagram.

_DSC2959-
_DSC2951-
_DSC2960-
_DSC2963-

ecotherm