декември 12 2023 0Коментара

Изолационен панел за лъчисти подови системи на EMMETI

Изолационните панели Project Emmeti Floor са произведени от експандиран полистирен EPS 150, като са покрити с компактен фолиев филм с дебелина 160 микрона, което осигурява висока механична устойчивост на удари и стъпване, както и ефективна бариера за водата от смесването на замазката.

Формата на издатините на зъбчатата повърхност позволява разстояние между многослойните тръби от 50 mm, което дава максимална свобода на проектанта при оразмеряване на подовата система.

Панелът се предлага в три варианта:

– полезна дебелина (без издатините) 20 mm; височина на издатината = 26,5 mm / обща дебелина = 46,5 mm;

– полезна дебелина (без издатините) 30 mm; височина на издатината = 26,5 mm / обща дебелина = 56,5 mm;

– полезна дебелина (без издатините) 40 mm; височина на издатината = 26,5 mm / обща дебелина = 66,5 mm.

Print

Панелът Project Emmeti Floor се използва като изолационен и поддържащ слой за тръбопроводите при системи за подово отопление и охлаждане. Физико-механичните свойства го правят подходящ за използване във всякакъв тип сгради.

Намаляването на консумацията на енергия в сградите е приоритетна цел за опазване на нашата планета.

Съединяването на панелите става посредством специално заключващи се жлебове по ръбовете, които уплътняват повърхността на изолациония слой, като по този начин се избягват топлинни мостове. Панелите могат лесно да се режат с помощта на обикновен нож с голямо острие.

Тръбите Alpert и PEX с диаметър Ø 16-17 mm могат да се монтират от един монтажник, чрез натискане с крак. Тръбата остава блокирана благодарение на специалната форма на издатини с леко подрязване, докато разширената основа държи тръбата леко повдигната от листа, което подобрява полагането на замазката.

Изолация

Панелите Project Emmeti Floor се произвеждат в съответствие със стандарт БДС EN 13163 (Топлоизолационни продукти за сгради. Продукти от експандиран полистирен ЕPS, произведени в заводски условия. Изисквания) и сертифицирани по Регламент (ЕС) № 305/2011.

Панелите и етикетите на опаковката имат CE маркировка.

Данни

Пример на монтаж на изолационен панел Project Emmeti Floor

Razrez

Екотерм Проект продължава да предлага атрактивни решения в HVAC сектора, както и продукти, отговарящи на най-високите изисквания на потребителите. Повече информация, за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти, може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на  www.eratobg.com  или на страниците на фирмата във Facebook и Instagram

ecotherm